Mijn naam is Harriët en ik ben 51 jaar oud . Ik zit net als meer dan 1 miljoen vrouwen in Nederland in de overgang. Ik spreek graag over de overgang omdat ik erzelf tot 5 jaar geleden te weinig van wist. Bijzonder, zeker als je mijn opleidingen hieronder ziet. Daarom help ik graag mee om deze belangrijke levensfase bekendheid te geven en samen te bouwen aan kennis en kunde te verspreiden, zodat wij als vrouwen nog gezonder en mooier oud kunnen worden.

Studies

Om overgangsconsulten te mogen doen, heb ik de opleiding tot overgangsconsulent op de Breederode Hogeschool gevolgd. Als lid ben ik toegelaten tot de VVOC (Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsult). Deze geaccrediteerde opleiding wordt erkend door de Dutch Menopause Society (DMS) en de Nederlandse Vereniging Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Ik heb mijn eigen praktijk aan huis. Ik zet me graag in om de overgang maatschappelijk onder de aandacht te brengen en vrouwen hun (werk)leven leuker en plezieriger te maken in deze levensfase.

Als hobby heb ik studeren. De Academische Leergang Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit heb ik in 2023 afgerond. Ik heb mijn docentenbevoegdheid gehaald aan de HAN. Kwaliteitsmanagement is gevolgd aan de Hogeschool in Holland Na het afronden van HBO Verpleegkunde heb ik meerdere specialisaties afgerond, zoals onder andere medium care, high care en specialisatie re-integratie en ben een geregistreerd verpleegkundige voor alle velden. Door de gemeente Velsen ben ik dit jaar getraind voor positieve gezondheid.

Werk

Op het moment werk ik zzp-er en ben ik dus in te huren voor diverse klussen (lang, kort, interim of vast). Daarnaast word ik regelmatig ingehuurd als vaste overgangsconsulent zoals trainer bij AMC UMC Overgang en leefstijl en ben ik vaste overgangsconsulent in een prive-kliniek. Verder ben ik redactielid bij de website bij www.vrouwenindeovergang.nl.

Plan hier je afspraak.