Als werkgever en/of HRM’er kun je echt het verschil maken.

Het helpt om:

  • Consulten aan te bieden op locatie of online.
  • Jouw personeel te empoweren met feedback en feedforward.
  • Handvatten te geven over hoe je als omgeving er goed mee om kunt gaan.
  • Een cadeaubon te geven aan je personeel voor coaching/overgangszorg.
  • Opleiding of scholing, lezingen en/of workshops te organiseren voor jouw personeel.

Want er zitten 1,6-1,8 miljoen vrouwen in Nederland in de overgangsfase.

Informatie, advies en begeleiding helpen mee om de gezondheid op de werkvloer te bevorderen en te behouden. Veranderingen in de overgang hebben effect op geest en lichaam, hierover bestaat veel taboe en onbekendheid. Het kost Nederland 168 miljoen euro. Er is behoefte aan meer steun en bekendheid. (Bron: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/20/helft-werknemers-in-overgang-ondervindt-hinder-op-werk)

Goede overgangszorg helpt vrouwen energiek en vitaal te blijven.

Werknemers in de overgang (36 procent) vinden dat zij weleens minder goed functioneren op het werk door bijvoorbeeld gewrichtsklachten, pijnklachten, vermoeidheid of concentratieproblemen. Ook beleven werknemers soms ongemakkelijke situaties op de werkvloer, bijvoorbeeld vanwege opvliegers, stemmingswisselingen of doorlekken (31 procent).

Werkgerelateerde psychische vermoeidheid (burn-outklachten) komt gemiddeld vaker voor bij werknemers in de overgang dan bij 40- tot 60-jarige vrouwen die niet in de overgang zijn. Hartklachten, slapeloosheid, gewrichtsklachten en geestelijke onbalans kunnen echt voortkomen uit de overgang. Behoud van goed personeel en aandacht voor gezondheid zijn belangrijk. Waardering, begrip en aandacht en kleine aanpassingen in het werk kunnen een heel groot verschil maken op de werkvloer om deze klachten te verminderen en ik heb me hierin gespecialiseerd. Jarenlang ervaring in re-integratie, support geven. Gewerkt bij HRM, opgeleid als zorgmanager, docent ,verzuimadviseur etc. Dus kennis genoeg om jouw bedrijf verder te helpen. Door co-creatie en co-participatie komen we immers verder. Maak overgangsbeleid een deel van jouw HRM beleid! Help mee om vrouwen duurzaam gelukkig in het arbeidsproces te houden!

Ik kijk graag mee op de werkvloer om deze vrouwvriendelijker en overgangs-proof te maken.

Voor meer informatie of een offerte, stuur mij gerust een mailtje (harriet@o-careconsultancy.nl).

Plan hier je afspraak.